Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Poziv na vebinar o izvozu voća i povrća na tržište Bliskog istoka

Ukoliko ste proizvođač ili izvoznik svežeg voća i povrća iz regiona i želite da saznate više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na globalno značajnom i brzo rastućem tržištu Bliskog istoka, prijavite se za učešće na vebinaru Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija”, koji će se održati u utorak, 12. aprila 2022. godine, od 12:00 do 13:30 časova, na Zoom platformi.

Prijava za vebinar je dostupna na linku: https://fao.zoom.us/meeting/register/tJItc-CoqjgvHtRZwaKahbOBplFzhmsxDXKS

Agendu događaja nađite OVDE.

Eksperti iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka će na ovom panelu pružiti učesnicima sve aktuelne informacije u vezi tržišta hrane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje, korisne savete za dizajn maloprodajnog pakovanja ali i upoznati sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća. Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo tržište.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora. U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg voća i povrća o tržištu Bliskog istoka.

Tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije smatraju se, kako navode, ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90% hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

Izvor: Sajt RAS